• Nopea toimitus 1-4 arkipäivää
  • Ilmainen toimitus yli 150€ tilauksiin
  • Toimitus alk. 3,95€
  • Ilmainen vaihto
  • Klarna ja PayPal
  • Nopea toimitus 1-4 arkipäivää
  • Ilmainen toimitus yli 150€ tilauksiin
  • Toimitus alk. 3,95€
  • Ilmainen vaihto
  • Klarna ja PayPal

Laadukkaat miestenvaatteet netistä – ohjeita nettishoppaajalle

Halpa hinta maksetaan aina jostain

Keskimäärin 80 % prosenttia vaatekaappimme sisällöstä jää käyttämättä. Sen sijaan että ostaa vaatteen halvan hinnan tai super-hyvän alennuksen vuoksi, pitäisi itseltään kysyä rehellisesti, tulenko sitä koskaan oikeasti käyttämään. Luottovaatteiksi päätyvät vaatteet, jotka istuvat hyvin päällä, sopivat persoonalliseen tyyliimme ja kestävät käyttöä. Tällaisista vaatteista tulisi koostua koko vaatekaappimme sisältö. Kun tuote on ostettu harkitusti, se on helppo yhdistää muihin vaatteisiin ja tulee valittua osaksi asua uudelleen ja uudelleen. Hintalapun sijaan kannattaakin miettiä mitä arvoa vaate tuo sinulle. Kun vaate tuntuu miellyttävältä ja ”omalta” päällä, se tavallaan vahvistaa identiteettiä. Vaatteen hinta kannattaakin laskea käyttökertojen mukaan. Jos ohut flanelli maksaa 40 €, mutta on kylmä päällä, hiostaa, ahdistaa kainaloista ja nukkaantuu kolmen pesukerran jälkeen, päätyy se helposti sinne vaatekaapin perukoille eikä näe enää päivänvaloa. Kun panostat laadukkaaseen flanelliin, joka istuu täydellisesti päällä ja josta muodostuu yksi luottovaatteistasi, ei kalliimpi olekaan oikeastaan kalliimpi. Halpa vaate on myös moninkertaisesti kalliimpi ympäristölle ja ihmisoikeuksille - hinta maksetaan aina jostain. Kertakäyttömuoti hyödyttää vain sitä tuottavia yrityksiä!

Kun olet valmis panostamaan laatuun, saat kaupanpäälle myös hyvän palvelun. Jättifirmojen ulkoistetusta asiakaspalvelusta tuskin saa apua oikean koon tai kuhunkin käyttöön soveltuvan vaatteen valintaan. Puhumattakaan siitä, että kokosi tai tietyn mallin istuvuus sinulle muistettaisiin. Palvelu on katoava laji. Panostamalla laatuun ja pienyrityksiin, huolehdit asiakaspalvelun laadun säilymisestä jatkossakin!

Vaikuttaako liian hyvältä ollakseen totta? – ei se yleensä olekaan

Viime vuosina on syntynyt lukemattomia verkkokauppoja, jotka myyvät halpoja kopioita suosittujen/laadukkaiden brändien vaatteista. Kuvat ja tekstit ovat houkuttelevia, mutta todelliset tuotteet ovat jotain ihan muuta. Jos joku vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei yleensä myöskään ole. Netissä shoppaillessa olisi aina syytä ensimmäisenä tarkistaa myyjän yhteystiedot. Jos niitä ei ole selkeästi ilmoitettu, on kauppa luultavasti joku maapallon toisella puolella sijaitseva varasto. Jotkut verkkokaupat ostavat osoitteen tai postilaatikon Euroopasta saadakseen yrityksen vaikuttamaan eurooppalaiselta.

Palautusehdot ovat seuraava tärkeä asia. Yleensä nämä ”feikkikaupat” saavat rahansa sillä, että tekevät palautusprosessin mahdollisimman hankalaksi ja kalliiksi. Jos se 40€ polyesteriliivi ei miellyttänyt, maksaa tullit luultavasti enemmän kuin varsinainen tuote, puhumattakaan ajasta jonka joudut käyttämään palautuksen tekemiseen kyseenalaisen yrityksen kanssa.

Maapallon toisella puolella hikipajassa valmistettu keinokuitutuote maksaa vain murto-osan laadukkaan Euroopassa tehdyn luonnonkuitutuotteen hinnasta – mutta halpa hinta onkin heidän ainoa myyntivalttinsa.

Mutta kun tykkäyksiä ja seuraajia on monia tuhansia?

Valitettavasti tykkäykset ja kommentit feikkikaupoilla tulevat yleensä suurimmaksi osaa boteilta/maksetuilta tykkääjiltä. Googlella löytää yleensä todelliset arvostelut, jotka harvemmin ovat imartelevia. Googlen tietoruudussa pitäisi näkyä myös selkeästi yrityksen osoite ja puhelinnumero. On myös useampia työkaluja, joilla voi varmistaa verkkokaupan aitouden. Sellainen löytyy mm. tunnetulta suomalaiselta virustorjuntayritykseltä – vaikka niihinkään ei kannata sokeasti luottaa. Ne saattavat luokitella myös pienet suomalaiset kaupat epävarmoiksi vain arvostelujen puutteen tai kävijöiden vähyyden vuoksi.

Laatua metsästämässä – mistä tunnistan laadukkaan vaatteen ja luotettavan kaupan?

Laadukkaat vaatteet on tehty vahvoista ja hengittävistä luonnonkuiduista. Tikkaukset ja neulokset ovat kohdillaan. Yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota. Leikkaukset ovat pitkälle mietittyjä. Vaatteet on viimeistelty taidokkaasti ja ne ovat usein (muttei aina) valmistettu Euroopassa. Lähes kaikilta mantereilta tulee loppupeleissä laadukkaita vaatteita. Muun muassa Aasiassa Japani on yksi johtavia maita laadukkaiden farkkujen tuottajista ja heritage-kulttuurin edustajista.

Iso brändi ja kallis hintalappu eivät aina valitettavasti automaattisesti tarkoita laatua, 600€ takkikin saattaa olla Made in China. Monet suositut brändit ovat aloittaneet pienellä paikallisella tuotannolla, menestyneet ja muuttaneet tuotantonsa pienempien kustannusten vuoksi Aasiaan.

Luotettavissa kaupoissa tuotteissa on selkeät ja kattavat tuoteselosteet, koko-ohjeet ja kuvat. Vaatteiden materiaali ja valmistusmaa on selkeästi ilmoitettu. Asiallisissa kaupoissa saat asiakaspalvelusta ohjeistusta kaikissa kysymyksissäsi, ja yrityksen työntekijät ovat yleensä alansa rautaisia ammattilaisia. Luotettavissa kaupoissa on nopeat toimitusajat, koska tuotteita ei dropshipata eli lähetetä kuluttajalle valmistajan tehtaalta toiselta puolelta maapalloa.

Suurten alennusten ja halvan hinnan pitäisi monissa tapauksissa laittaa hälytyskellot soimaan. Laatutuotteiden kustannukset ja sisäänostohinnat ovat korkeat ja tuotteet myös sen mukaisesti hinnoiteltu. Toki laatuliikkeilläkin on joskus alennuksia, mutta ei niin usein ja isoilla prosenteilla kuin halpamuodissa.

Gentlemannin showroomille olet tervetullut juttelemaan tyylistä ja vaatteista. Voit myös kysyä vapaasti tuotteistamme tai yrityksestämme sähköpostilla info@gentlemanni.fi.

Blogin kirjoittaja

Aura Nummelin

Gentlemannin yrittäjä ja palveleva vaatemyyjäsi